Zahradní slavnost

Pokud jste někdy navštívili českobudějovický komunitní projekt Housing First, jistě jste nemohli minout výroční zahradní slavnost, kterou s velkým nasazením pořádají členové této organizace spolu s partnery z neziskového sektoru, konkrétně od organizace Mezi proudy. Jedná se o svátek plný radosti a vzájemného sblížení, slavnost, která spojuje lidi všech věkových skupin a sociálních vrstev.

Housing First, jak už název napovídá, je organizací, která se snaží o to, aby každý člověk měl střechu nad hlavou. A tím ale jejich poslání nekončí. Usilují o to, aby se jejich klienti cítili jako plnohodnotní členové společnosti. Právě zahradní slavnost je ukázkou toho, jak tento ideál proměňují v realitu.

Ve svém blogu bych vás rád vzal na výlet do atmosféry této jedinečné události. Vezmeme se za ruku a ponoříme se do vůní grilovaných špekáčků, které se tu opékají pod dohledem šéfkuchaře a zároveň jednoho z klíčových členů týmu Housing First, Františka. Sluch nám zpříjemní melodie oblíbených písní, jejichž texty na chvíli zapomeneme, protože budeme zaneprázdněni posloucháním smíchu a rozhovorů kolem nás.

Za tímto harmonickým obrazem však stojí mnoho práce a úsilí. Každý rok se zde setkávají pronajímatelé a nájemci, aby na neutrální půdě prohloubili své vztahy. Toto setkání není jen o společenské zábavě, ale také o vzájemném poznání a otevření se druhým. Je to příležitost pro pronajímatele, aby pochopili výzvy, kterým jejich nájemníci čelí, a pro nájemníky, aby ocenili úsilí, které jejich pronajímatelé vkládají do udržování jejich domovů.

Největší radost však patří dětem. Ty si užívají na zahradě FOCUS CB. Jejich smích a radostné pokřiky jsou tím nejkrásnějším hudebním doprovodem jaký si můžeme přát. Nejde jen o hry a soutěže, ale také o vytváření přátelství, která v mnoha případech přetrvají mnoho let.

Zahradní slavnost Housing First v Českých Budějovicích je otevřená pro všechny, kdo mají otevřené srdce. Je to svátek, kdy si můžete dát špekáček s vedoucím neziskové organizace, zazpívat si s paní z vedlejšího bytu nebo si zahrát s dětmi, které jste dosud jen zahlédli při hraní na dětském hřišti. Toto je pravý smysl komunity - být otevřený, být přátelský a sdílet radosti života s ostatními.

Kontaktujte nás

Disponujete bytem a hledáte spolehlivé nájemce? Kontaktuje přes formulář bytovou specialistku a získejte garance od Housing First.

Datová schránka: zzpcg4q

IČO: 28136233

+420 775 848 703

info@meziproudy.cz