Vánoční štědrost

 A tak, když se blížily vánoční svátky, rozhodli jsme se, že se staneme "Ježíšky" a přineseme do domovů našich klientů kousek radosti a štěstí.


Naše snaha se setkala s nesmírně pozitivním ohlasem. Byli jsme doslova ohromeni množstvím darů, které nám laskaví dárci poskytli. Nejenže jsme obdrželi oblečení, aby se naše rodiny mohly oblékat do tepla a pohodlí, ale také hračky, které rozzářily oči mnoha dětí. A jako třešnička na dortu nám byly věnovány i volné vstupenky do kina, což byla pro mnohé z našich klientů příležitost, kterou by si sami nemohli dovolit.


Pár dní před Štědrým dnem jsme se všichni členové týmu Housing First České Budějovice sešli, aby bylo možné všechny tyto dary pečlivě a s láskou zabalit. Vytvořili jsme malou dílnu plnou vánočních papírů, mašlí a štítků s přáními. Každý z nás se snažil vložit do balení kousek svého srdce, abychom ujistili obdarované, že na ně myslíme a že nejsou sami.


Když pak nastal čas rozvážení darů, vydali jsme se na cesty po Českých Budějovicích a okolí. Naše auta byla plná balíčků, které jsme postupně rozváželi přímo do domovů našich klientů. Bylo nádherné sledovat, jak se dveře domovů otevírají a v nich stojí lidé plní naděje a očekávání.


Úsměvy, které jsme na tvářích rodin viděli, byly nezapomenutelné. Děti i dospělí vyjadřovali svou radost a vděčnost, a my jsme si uvědomovali, jak moc má smysl naše práce a úsilí. Tato zkušenost nás naplňuje energií a motivací do dalších dnů a měsíců.


Na závěr bychom chtěli upřímně poděkovat všem, kteří se podíleli na této vánoční akci. Vaše štědrost a ochota pomáhat druhým je to, co dělá naši společnost lepším místem pro život. Děkujeme, že jste nám umožnili stát se prostředníky vaší pomoci a přinést tak světlo do životů těch, kteří to nejvíce potřebují. Váš tým Housing First České Budějovice.

Kontaktujte nás

Disponujete bytem a hledáte spolehlivé nájemce? Kontaktuje přes formulář bytovou specialistku a získejte garance od Housing First.

Datová schránka: zzpcg4q

IČO: 28136233

+420 775 848 703

info@meziproudy.cz